Thursday 26 June 2008

ITPDP overstået med et stort 12-tal

Afslutningen på ni ugers hårdt arbejde var 1 time og 20 minutters eksamination foran projektleder, censor og fysisk design underviseren.

Vi havde delt opgaven op i fire ligevægtige dele og var på 20 minutter hver, ti minutters fremlæggelse og 10 minutters spørgetid til hver. Efter alle havde været på var der et par fælles spørgsmål og derefter måtte vi udenfor døren og vente på voteringen og vores karakterer.

Vi var selv i tvivl om hvordan det var gået, da eksaminatorerne havde været meget svære at læse. Det gik dog så godt som det kunne og vi kom alle fire ud med et 12-tal, så det var helt perfekt. Endnu bedre var det at vi efterfølgende kunne citere censor for at spørge om vi havde fået mønsterbeskyttet produktet og projektlederen for at sige at vi havde sprængt rammerne for hvad der kunne forventes af projektet.

Med denne post kan vi så, stolte og tilfredse, afslutte ITPDP projektet, holde sommerferie og glæde os over et veloverstået projekt.

Hvad fremtiden bringer gruppen og dens medlemmer vil fremtiden vise...

Tuesday 24 June 2008

Planchen til udstillingen

Som en del af opgaven lavede vi til udstillingen en planche, som skulle fortælle om grundelementerne i vores projekt. Det blev til følgenden planche:

Udstillingen

Så kom dagen for den store udstilling og vi har helt klar til at tage imod gæsterne. Med intentionen om at få så meget ud af udstillingen som muligt havde brugt meget tid på den og sat meget inventar op for at få det til at ligne en café.

Vi havde tre touchskærme, hvoraf to var installerede i borde, så alle havde mulighed for at prøve vores system. Derudover havde vi fire skærme stående i baggrunden, som viste strømmen, så alle kunne se strømmen og følge med. Sidst men ikke mindst havde vi en maskine stående som både viste RSS feedet fra strømmen og kørte en konkurrence for alle der i dagens løb havde tilføjet indhold til strømmen.

Vi fik taget en del gode billeder under udstillingen, hvor der kom langt flere folk end først forventet, så det var en stor succes og til trods for enkelte systemnedbrud fik vi meget ud af dagen.









Alt i alt en rigtig god dag hvor vi fik promoveret os selv og vores produkt rigtig godt.

Tuesday 17 June 2008

Klargøring til udstilling d. 23

Den 23. juni holder universitet en offentlig udstilling af alle produkterne lavet under IT Produkt Design Projekt forløbet, deriblandt WOOM.

Til udstillingen skal vi have klargjort vores stand, hvor vi skal fremvise produktet, samt en stor planche i A1 format. Arbejdet med planchen er i fuld gang og der kommer skitser og lign. op når noget er klart.

Friday 13 June 2008

Interfacet til Rar Bar

Som tidligere nævnt har vi valgt at bruge caféen Rar Bar som konkret café til projektet.

Vi har, efter et møde med ejerne, fået tilladelse til at bruge de dele af deres design som vi har videreført til interfacet, samt til at bringe et par billeder af det her på siden. Så nu er der altså et billede klart:



På billedet mangler der tekster i alle vinduerne, men der kommer et helt udfyldt billede på et senere tidspunkt. Vi arbejder stadig på at ændre et par småting, efter vores brugertests, og derfor er et fuldstændigt billede endnu ikke muligt at vise.

Wednesday 11 June 2008

WOOM - Spread The Word

I nattens løb blev vi endelig inspirerede til at finde et navn til vores produkt og kom frem til:



Der er en god gennemslagskraft i ordet WOOM og den efterfølgende sætning lægger godt op til hvad det er produktet skal, uden at forklare det helt præcist. Ordet WOOM er et arkonym for "Word of mouth", og passer fint med hvad vi, som tidligere beskrevet, vil med produktet.

Rapporten afleveret

Efter et par lange dage har vi nu afleveret en, synes vi selv, fyldestførende rapport over vores projekt. Rapporten indeholder diskussion og argumentation for de designvalg vi har taget gennem projektet, samt forklaring af koncept, fremtidsperspektiver og en forretningsplan.
I alt blev det til 51 sider, udskrevet i hele fem eksemplarer så alle undervisere og censor kunne få en kopi.

Thursday 5 June 2008

De første brugertests

Vi har i dag udført de første par brugertests af vores fuldt integrerede prototype. Ud over nogle problemer med vores internetopkobling gik testsene problemfrit og vi fik noget god kritik efterfølgende.

Vores testpersoner kom med nogle gode forslag til nogle forbedringer vi kunne lave på systemet og ekstra features vi kunne integrere. Samtidigt kom de ind på mange af de ting vi i forvejen har diskuteret, en del ting, som vi har sorteret fra for at holde os på vejen imod brugergenereret indhold og nogle, som vi regner med at skulle integrere i en version 2.0.

Så alt i alt gik vores tests rigtig godt. Vi regner med at lave nogle flere i løbet af de næste par dage, så vi har noget mere data at arbejde ud fra.

Wednesday 4 June 2008

Integrering af prototype til Rar Bar

Som tidligere nævnt har vi valgt, at lave et konkret eksempel på hvordan vores system vil se ud integreret på caféen Rar Bar. Den fulde integration har vi arbejdet på den sidste uges tid og er nu næsten færdige.

Vi har, som tidligere nævnt inspireret af Rar Bars eget design, designet en dynamisk baggrund, som indikerer strømmen i floden uden at virke forstyrrende for brugeren. Alle de nyheder der kører over skærmen er inddelt i fire kategorier, som hver har et ikon, igen fra Rar Bars eget udvalg, tilknyttet så de kan genkendes på andet end en forskelligfarvet baggrund på objekterne.
Rar Bars menukort er også kommet med, så man nu kan se hele sortimentet af mad, kaffe, øl og drinks direkte på bordet.
Til det, på caféen, interne beskedsystem har vi designet et lille postkort med Rar Bars logo som poststempel. Postkortet flyder så rundt i strømmen, med modtager bordets "adresse" uden på, så brugere ved andre borde kan se beskeden på sin vej til sin destination, men ikke kan åbne den.
Sidst, men ikke mindst, har vi, i stedet for at hente SMS'er direkte ind i floden, lavet et lille hjælpeinterface hvor brugerne på skærmen bliver ledt igennem et par led for at tilføje en besked/nyhed til systemet. Dette har vi gjort for at simplificere delen med at skrive beskeden, og klare de dele der ville være mere komplicerede i SMS'en på bordet. Dette interface er holdt i stilen fra Rar Bars hjemmeside og hele konceptet er nu integreret til at passe på netop Rar Bar.

Ud over at interfacet er blevet tilpasset den konkret valgte café, har vi også lavet en model af et cafébord, som det ville se ud med vores kit i på Rar Bar. Bordet er ikke integreret med hele kit'et, men blot med skærmen installeret og skal altså blot bruges som en interaktionsmodel, så brugeren føler at han/hun sidder et rigtigt café bord fra Rar Bar. Her er et par billeder af det nye bord:





Vi har altså nu en prototype der er klar til brugertests, som var det på den rigtige café, og det er det næste vi skal i gang med.